Jak zjistit heslo na Facebook

Tipy k nákupuOstatní 29. 3. 2022

Každému v životě se někdy stane, že jednoduše zapomene své heslo. Jak je na tom však Facebook? Je možné získat někde zapomenuté heslo? I Facebook na tohle myslí nebo spíše na to musí myslet. Možností, jak získat zapomenuté heslo je několik.

Na Facebook bez přihlášení? Žádná novinka! Spousta lidí se ze svého účtu totiž neodhlašuje. Když se to však stane nebo se potřebují přihlásit na jiném zařízení, tak mnohokrát nastane problém se zapomenutím hesla, jelikož od doby Facebook registrace už uběhla dlouhá doba. Jak na to? Není to těžké. 

Obnovení zapomenutého hesla snadno a rychle 

V případě, že zapomenete své heslo, vede nejsnadnější cesta přes jeho obnovení. A jak na to? Na stránkách najdete v oblasti Facebook přihlášení tlačítko: „Zapomněli jste přístup k účtu?”. Po kliknutí na odkaz po vás bude požadován váš e-mail, který jste uvedli při registraci nebo případně telefonní číslo. Následně si můžete vybrat způsob zaslání hesla. Z pravidla ho však Facebook zasílá na váš registrovaný e-mail. 

Poté je to již rychlé. Do e-mailu vám přijde kód pro obnovení hesla, který stačí přepsat do uvedeného odkazu v e-mailu. Následně vám bude nabídnuta změna hesla na Facebooku. Nastavte si dostatečně dlouhé a silné heslo.  Tento způsob obnovení hesla je nejrychlejší a samozřejmě i nejpohodlnější. Do svého účtu máte přístup během pár minut. 

Obrázek

Bez přístup do registračního e-mailu

V případě, že se nemůžete dostat ani do svého registračního e-mailu, nabízí vám Facebook další možnost. Můžete využít zadání bezpečnostní otázky nebo vyzkoušet zadat alternativní e-mailovou adresu. To jde však pouze v případě, že jste ji v minulosti nastavili ve svém účtu.

Pomoc od přátel

Pokud nemůžete využít ani jednu z výše zmíněných možností, mohou vám pomoci přátelé. Vše se však odvíjí od toho, zda jste i tuto možnost dříve nastavili ve svém účtu. Nápovědu uvidíte poté až rozkliknete větu: „I can`t reset my password because I can`t access the email address listed on my account”.

Přátelé vám mohou pomoci tak, že zkontrolují na vašem účtu, jaký registrační e-mail máte v profilu uveden. Další možností je, že vám sdělí vaše uživatelské jméno, které zjistí z odkazu na Facebooku po kliknutí na váš účet (např.: https://www.facebook.com/meda.pu.).

Vytvořte si bezpečné heslo

V případě tvorby nového heslo se zamyslete nad tím, zda bylo vaše staré heslo dostatečně bezpečné. Dále rozhodně stojí za zmínku bezpečnost vaší e-mailové schránky. I ta by měla být chráněna, jelikož na ní máte většinou napojena všechny vaše účty.  Nejlepším řešením je nastavení dvoufázového ověření, tím bezpečí vašeho účtu hodně zvýšíte.

Délka hesla by případně měla být aspoň 8 znaků a obsahovat velká i malá písmena, číslice nebo i znaky. Hlavně své heslo nikomu nikdy nesdělujte! 

Po úspěšném obnovení a nastavení nového bezpečného hesla si může již standardně užívat znovu svět sociálních sítí, kde samozřejmě najdete i Tipli Facebook.  

Společnost Facebook změnila svůj název na Meta

V případě, že byste se teď někdy setkali s názvem Meta, tak nemusíte mít strach. Jedná se stále o společnost Facebook, která však změnila svůj název.  Doména meta.com je zatím přesměrovává na facebook.com/meta. Pod společnost Meta spadá samotná sociální síť Facebook, dále i Instagram, WhatsApp a další produkty. Nemusíte se však obávat, společnost zatím neinformovala o tom, že by chtěla měnit názvy jednotlivých sítí.

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se